Gumimaci szelet - A könnyed boldogság
Receptek
Istenien fonom süteményt szeretnél készíteni? Imádod a gumimaci mesét? Ez a sütemény lesz a kedvenced!
Gumimaci szelet hozzávalók
6 db tojás3 csom vaníliás cukor
15 ek porcukor
7 dl víz
8 dkg zselatin
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dl tejföl
2 dl szörp
Gumimaci szelet elkészítésének módja
1. Szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával.Közben 1, 5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g.) Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez.2. Közben 1, 5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g.) Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
3. Egy formába rakjuk (magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel), majd hűtőbe tesszük dermedni.
4. A második réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt első rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.
5. A harmadik rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1, 5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a harmadikat is. Mehet vissza újra pihenni.
6. A negyedik rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp. Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt.
7. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk összedermedni, majd felszeleteljük.
Amint megdermedt már is lehet fogyasztani ezt az isteni Gumimaci szeletet. Jó étvágyat!