A isteni finom levendula torta - Ha igazán finomat szeretnél
Receptek
Levendulából torta? Igen! Lehetséges! Te is szeretsz sütni? Akkor itt a híres Levendula Torta receptje ami garantáltan el fog fogyni az utolsó szeletig. Ez a csoda sütemény lesz a kedvenced! Próbáld ki te is a receptet.
Hozzávalók
Tészta hozzávalói- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém hozzávalói
- 1 nagyobb csokor levendula
- 1-1,5 dl víz
- 25-30 dkg nádcukor
- fél kg mascarpone
- 20 dkg fehércsoki
- 0,5 dl tejszín
- 2 citrom leve
A levendula torta elkészítésének mente
Tészta elkészítése1. A tészta összevajóit összekeverjük. A Tojás fehérjét külön választjuk majd egy csipet sóval kemény habbá verjük robotgép segítségével. Ezt követően a habot a tésztéhoz keverjük ügyelve arra, hogy a hab ne essen szét nagyon majd egy 18cm átmérőjű formába tesszük.
Szirup elkészítése
2. A levendula sziruphoz cukros vizet forralunk, és leszedjük a levendula virágait. A besűrűsödött cukor vízhez hozzáadjuk a levendula virágait és tovább főzzük 5 percig. A sűrű szirupot főzést követően 1 órán át lefedve pihentetjük.
Krém elkészítése
3. A krém elkészítéséhez kevés tejszínen megolvasztjuk a fehér csokit, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz.A kihűlt a sziruphoz, óvatosan adagoljuk a krémet és a citromot. A piskóták kihűlését követően mindkettőt ketté vágjuk és megkenjük krémmel a külső és belső részét is. A lenevdula torta elkészülése után 1-2 órát hűtőben pihentetjük majd ezt követően már is tálalható. Kiválóan illik hozzá egy csésze citromos tea.
Jó étvágyat!