2024. November 22. (Péntek)

A isteni finom levendula torta - Ha igazán finomat szeretnél

Receptek
SznAnna SznAnna
Levendulából torta? Igen! Lehetséges! Te is szeretsz sütni? Akkor itt a híres Levendula Torta receptje ami garantáltan el fog fogyni az utolsó szeletig. Ez a csoda sütemény lesz a kedvenced! Próbáld ki te is a receptet. Levendula torta

Hozzávalók

Tészta hozzávalói
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Sütő forma átmérője: 18 cm.

Krém hozzávalói
  • 1 nagyobb csokor levendula
  • 1-1,5 dl víz
  • 25-30 dkg nádcukor
  • fél kg mascarpone
  • 20 dkg fehércsoki
  • 0,5 dl tejszín
  •  2 citrom leve

A levendula torta elkészítésének mente

Tészta elkészítése
1.
A tészta összevajóit összekeverjük. A Tojás fehérjét külön választjuk majd egy csipet sóval kemény habbá verjük robotgép segítségével. Ezt követően a habot a tésztéhoz keverjük ügyelve arra, hogy a hab ne essen szét nagyon majd egy 18cm átmérőjű formába tesszük.

Szirup elkészítése
2. A levendula sziruphoz cukros vizet forralunk, és leszedjük a levendula virágait. A besűrűsödött cukor vízhez hozzáadjuk a levendula virágait és tovább főzzük 5 percig. A sűrű szirupot főzést követően 1 órán át lefedve pihentetjük.

Krém elkészítése
3. A krém elkészítéséhez kevés tejszínen megolvasztjuk a fehér csokit, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz.A kihűlt a sziruphoz, óvatosan adagoljuk a krémet és a citromot. A  piskóták  kihűlését követően mindkettőt ketté vágjuk és megkenjük krémmel a külső és belső részét is. A lenevdula torta elkészülése után 1-2 órát hűtőben pihentetjük majd ezt követően már is tálalható. Kiválóan illik hozzá egy csésze citromos tea.
Jó étvágyat! smiley
levendulatorta