Fanta szelet - Húsvét isteni édessége
Receptek
Isteni édesség minden alkalomra a Fanta szelet. Ha igazán jót szeretnél készíteni itt a helyed.
A Fantaszelet tésztájának hozzávalója6db tojás
6ek porcukor
1dl étolaj
4ek liszt
0.6dkg sütőpor
2ek kakaópor
A Fanta szelet krémjének hozzávalója
25dkg vaj
20dkg porcukor
50dkg tehéntúró
1.2dkg vaníliás cukor
1db citrom reszelt héja
A Fanta szelet mézának hozzávalója
8dkg vaníliás pudingpor
7dl Fanta szénsavas üdítő
4ek cukor
Fanta szelet elkészítése
1. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk az olajat ezt követően a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy fakanállal a masszához keverjük. Egy 23 x 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd a masszát beleöntjük. A sütő előmelegítését követően 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.2. A krémhez a vajat, a villával összetört túrót, a citromhéjjal és a porcukrot vaníliás cukorral alaposan összekeverjük, majd a kihúlt piskótára kenjük majd félre tesszük amíg a mázat elkészítjük a sütemény tetejére.
3. A mázat készítésének menete megegyezik a puding készítésének menetével azonban tej helyett narnancs üdőtőt (fanta) használunk amit vaniliás pudingporral keverünk össze. Sárga krém szerű enyhén folyós állagot kell kapnunk. Miután a máz langyosra kihűlt rá önthetjük a sütemény tetejére és további 3 órára a hűtőbe tehetjük pihenni.