2024. November 22. (Péntek)

Fanta szelet - Húsvét isteni édessége

Receptek SznAnna SznAnna
Isteni édesség minden alkalomra a Fanta szelet. Ha igazán jót szeretnél készíteni itt a helyed. Fanta szelet A Fantaszelet tésztájának hozzávalója
6db tojás
6ek porcukor
1dl étolaj
4ek liszt
0.6dkg sütőpor
2ek kakaópor

A Fanta szelet krémjének hozzávalója
25dkg vaj
20dkg porcukor
50dkg tehéntúró
1.2dkg vaníliás cukor
1db citrom reszelt héja

A Fanta szelet mézának hozzávalója
8dkg vaníliás pudingpor
7dl Fanta szénsavas üdítő
4ek cukor

Fanta szelet elkészítése

1. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk az olajat ezt követően a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy fakanállal a masszához keverjük. Egy 23 x 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd a masszát beleöntjük. A sütő előmelegítését követően 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

2. A krémhez a vajat, a villával összetört túrót, a citromhéjjal és a porcukrot vaníliás cukorral alaposan összekeverjük, majd a kihúlt piskótára kenjük majd félre tesszük amíg a mázat elkészítjük a sütemény tetejére.

3. A mázat készítésének menete megegyezik a puding készítésének menetével azonban tej helyett narnancs üdőtőt (fanta) használunk amit vaniliás pudingporral keverünk össze. Sárga krém szerű enyhén folyós állagot kell kapnunk. Miután a máz langyosra kihűlt rá önthetjük a sütemény tetejére és további 3 órára a hűtőbe tehetjük pihenni.
fanta szelet

Sütiket használunk a weboldalunk alapvető működéséhez. Ezek a sütik általában csak akkor működnek, ha a felhasználó be van jelentkezve az oldalra. Kikapcsolhatod őket a böngésző beállításaiban.